четверг, 4 февраля 2021 г.

Тварини - рекордсмени.Ігрунка.Ара.

  Ігрунка карликова (Cebuella pygmaea) - невеличкий вид мавп Нового світу родом з тропічних лісів Амазонки в Південній Америці. Найменша мавпочка, вагою 100-120г, зовнішністю схожа на білку. Довжина тіла 12-15.5 см, довжина хвоста може бути 19-20см. До родини ігрункових належить 21 вид мавп, серед них - ігрунка звичайнамармозетка сріблястаігрунка білоплеча і сагуїна імператорська. Мешкають групами по 4-15 осіб, живляться комахами, фруктами, бруньками, квітами, яйцями дрібних птахів. Як правило, у них народжуються двійні, інколи — трійні. Вага маляти не більше 20 грамів. Протягом кількох місяців сисунці висять на животі у матері, після 5 місяців стають самостійними, а в 2—3 роки обзаводяться власними сім'ями.



Карликова ігрунка має довге волосся на голові і на щоках, яке утворює мантію. Цей вид не має китичок на вухах. Зуби: долотоподібні, пристосовані для віддирання кори з дерев (улюбленими ласощами є смола). Задні кінцівки довші, ніж передні, пристосовані для стрибків. На всіх пальцях, окрім великих, є дуже гострі кігті, якими мавпочка притримує їжу. Шерсть м'яка і шовковиста. Забарвлення коричневе з жовтуватими і зеленуватими плямами, подекуди темно-сіре, мармурове, нижня частина тіла білувата. Шерсть не така блискуча, як у інших ігрунок. У тварин немає вторинних статевих ознак, особини обох статей зовні абсолютно однакові (статеві органи, звичайно ж, розрізняються).



Цікаво.

  • Карликові ігрунки мітять свою територію за допомогою пахучої субстанції, запах якої допомагає орієнтуватися одноплемінникам.
  • У голосовому репертуарі ігрунок дуже багато таких високих звуків, яких людина просто не чує.
  • У карликових ігрунок маленькі, заховані під мантією вуха. Саме цим вони відрізняються від інших видів родини, що мають великі вушні раковини, дуже часто з китичками волосся на кінцях.
  • Найкраще у цих мавп розвинені слух та зір.
  • Народження близнят у карликових ігрунок є скоріше правилом, аніж винятком. Тільки у десяти випадках зі ста народжується одне або ж троє дитинчат.
  • Карликова ігрунка трошки більша за мишу і цілком вміщується у столовій ложці.




Папуга  ара.

Джулі і Ед Кардоза є тренерами папуг і власниками Зака (Zac), 25-річного папугу, який є володарем світового рекорду Гіннеса за найбільшу кількість баскетбольних голів, забитих папугою в хвилину.
Сім’я Кардоза, яка проживає в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, вже більше 20 років ставить шоу зі своїми навченими птахами. Вони приїжджають на дні народження, корпоративні заходи, бібліотеки і школи. Зак може кататися на велосипеді, скутері і скейтборді. Він також може перевертатися, піднімати прапор і багато іншого.
Джулі і Ед виховували папугу породи ара арлекін, з тих пір як він був пташеням і навчали його щодня протягом 22 років до його недавнього виходу на пенсію. “Тепер”, говорить Джулі, “він просто закидає м’ячі для задоволення!”. Він також є рекордсменом за кількістю банок содової, відкритих папугою за 60 секунд
.




Каждый день попугаю нужно дать возможность полетать и погулять по дому, пообщаться с хозяевами. Установлено достоверно, что у необщительных владельцев попугаи долго не живут. Прогулки, полёт, игры улучшают настроение и хорошо влияют на физическую форму пернатого



Существует около 17 видов ара. Для всех них характерно красочное оперение в синих, красных, зеленых или желтых тонах. Клюв очень крупный, сильно скругленный, крючковатый на конце, уплотненный с боков. Отличает птиц также наличие голых участков вокруг глаз и на щеках. Хвост попугаев длинный, прямой, клиновидной формы.

Ара считаются самыми крупными в своем отряде. Длина их тела может достигать метра, а вес около 2 кг. Живут они большими стаями в девственных лесах или джунглях близь реки Амазонка, на территории от Мексики до юга Бразилии. Селятся в дуплах на высоте 2-4 км над землей.

Попугаи ара моногамны. Пары они создают на всю жизнь и верны партнеру даже после его смерти. Брачное поведение вида не до конца изучено. В одном из зоопарков было описано, как токующие птицы играли в «догонялки», отбирая друг у друга большой орех, ложились на спину, игриво отбиваясь лапами.

Сезон размножения приходится на разное время года в зависимости от вида. Количество яиц также отличается – от 1 до 7 шт. Самка насиживает кладку около месяца, а ее возлюбленный заботится о семье, ищет корм.

Питаются птицы высоко на деревьях. Их рацион составляют пальмовые орехи, фрукты, ягоды, зелень.




Фісгармонь - Фісгармонія — язичковий пневматичний клавішний музичний інструмент, звуки видобуваються коливаннями металевих язичків під дією струменю повітря, яке накачується двома ножними педалями. Звучання фісгармонії нагадує орган.

Комментариев нет:

Отправить комментарий