четверг, 2 апреля 2020 г.



«Сортувати – це просто!»: пізнавальна гра для дітей
Основна ціль цієї гри – правильно розсортувати різні види сміття у відповідні контейнери. Як ви це зробите, буде залежати від того, який варіант ви оберете. Перед початком гри вчителю, вихователю або батькам необхідно ознайомити дітей з правилами, розповісти про всі типи відходів, наголосити, що не всі вони підлягають переробці, а також про небезпечне сміття.

 Представляємо вам терміни розкладання різних видом домашніх відходів.

1. Послід тварин — термін розкладання 10-15 днів

Найменш шкідливий сміття, яке можна побачити на вулицях невеликих містечок і сіл, проте він завдає чимало клопоту мешканцям.

2. Харчові відходи — термін розкладання 30 днів

Картопляні очистки, обрізки м’яса і все, що залишається їстівного після готування можна віднести до даного виду сміття. Ще не так небезпечний.

3. Газетний папір — термін розкладання 1-4 місяці

Перш ніж викинути газету на дорогу, задумайтеся, що ще цілих 4 місяці жителі вашого двору будуть насолоджуватися втоптаної в бруд папером.

4. Листя, насіння, гілочки — термін розкладання 3-4 місяці

Якщо б у парках не прибирали природний сміття комунальні служби, то незабаром люди ходили по горах гілок і листя.

5. Картонні коробки — термін розкладання 3 місяці

Цілком нешкідливий відхід, якщо його викидати у сміттєві баки.

6. Офісний папір — термін розкладання 2

Так, уявіть собі. Вся справа в складі і щільності: папір робиться конкретно для того, щоб документи, надруковані на ній мали можливість довго зберігатися, що ніяк не залишає без уваги, на жаль, термін її розкладання.

7. Дошки — термін розкладання 10 років

Звичайні дошки, які використовують на будівництвах. Природно, якщо вони ніяк не піддаються якій-небудь обробкою (наприклад, просочення мазутом).

8. Сталеві банки — термін розкладання 10 років

Подібно дощок, консервні банки з-під тушонки або згущеного молока будуть гнити в землі ще 10 років після того, як ви їх швырнете під дерево в лісі.

9. Взуття – термін розкладання 10 років

Тут все звичайно ж залежить від складу взуття та ступеня її зношеності, проте в середньому, туфлі з шкірозамінника стануть розкладатися десяту частину століття.

10. Уламки цегли та бетону — термін розкладання 100 років

Конкретно той сміття, яке кожна компанія-забудовник любить закопати під дитячим майданчиком у дворі будинку. Правда, і так досить часто роблять. Може бути, це й виправдано: так як «сталінки» вже коштують по 80 років.

11. Авто-акумулятори — термін розкладання 100 років

Такий сміття, який вигідніше, природно, здати на переробку. Адже за 1 відпрацьований акумулятор (20-25 кг) можна виручити близько 500 руб.

12. Фольга — термін розкладання більше 100 років

Правда, незважаючи на те, що товщина залізного листочка менше 0.5 мм, вона дуже сильно спресоване. Так що не викидайте упаковки від своїх м’ясних продуктів в походах.

13. Електричні батарейки — термін розкладання 110 років

Тут роль грає не тільки лише термін розкладання, але і шкоди навколишньому середовищу, який завдає літієва батарейка, окислюючись. Чимало благодійних організацій, що борються за чистоту планети, пропонують збирати батарейки, щоб вони пізніше під’їхали і їх забрали у вас.

14. Гумові покришки — термін розкладання 120-140 років

Гума відноситься до одного з найбільш стійких матеріалів. На щастя, при заміні гуми на СТО, велика частина водіїв залишають свою стару в подарунок, або за символічну вартість там же. А розумні власники сервісу здають її пізніше на переробку.

15. Пластикові пляшки — термін розкладання 180-200 років

Пластик також дуже небезпечний і токсичний, не кажучи вже про те, що не зовсім мило дивитися на узбіччя доріг, посипаних порожніми пластиковими пляшками від кока-коли.

16. Алюмінієві банки — термін розкладання 500 років

Практично самий небезпечний сміття. Довго розкладається, виділяє шкідливі речовини при окисленні, переважає на нашій планеті.

17. Скло — термін розкладання більше 1000 років





Бережіть своє Довкілля !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Символи України








========================

Комментариев нет:

Отправить комментарий