четверг, 21 мая 2020 г.




           

ЯКИЙ ДЕСЕРТ НАЙСМАЧНІШИЙ УЛІТКУ?»

  1  Загадки

 Мені мама з магазину 
Принесла в обгорці зиму
Я її за мить зігрів
Як? Та дуже просто - з їв ( Морозиво)

Влітку дітям насолода
Та зимова прохолода
Влітку радо ми їмо
 Найсмачніше... (ескімо)

2 Вірш " Морозиво"
Запам ятайте більше слів -ознак.

У вафельну хатинку 
Вселилась  смакота
Духмяна і солодка 
Холодна і густа
Із маком і горіхами,
Залита в шоколад.
А зверху ,наче квіточка, 
Сміється мармелад
Куснешь- і губи холодом
Неначе обпече

Малинове, ожинове
Морозиво смачне

3 Створення " асоціативного куща" Морозиво"з слів-
прикметників

Морозиво (яке?)- солодке, смачне,холодне,шоколадне,ванільне,вершкове,корисне та ін.

4 Вправа на  рифмування рядків загадки

Солоденьке, як...(медок)
Холоденьке як...( льодок)
Наша мама з...( магазину
Принесла в обгорці...( зиму)
( Морозиво)

5 Цікаві факти про морозиво

Морозиво почали їсти 5 тисяч років тому

В Амереці перша реклама  морзива з явилася в 1774 році

Найдорожче морозиво в світі коштує 1000 доларів. Воно  прикрашено тонкою золотою фольгою

Учені довели,що морозиво поліпшує настрій

Найбільше морозиво в світі створили кітайці у формі торта
завдовжки 5 метрів і завширшки 3 метра. Воно потрапило до Книги рекордів Гіннеса

6Творча робота
Малюємо морозиво

7 Готуємо морозиво


Бананове морозиво: смачний десерт для дітей


      Для приготування морозива вам знадобиться:
  1. Вершки 20% - 800 мл.
  2. Яйця - 2 шт.
  3. Цукор - 200 г.
  4. Банани - 3-4 шт.
  5. Ванільний цукор - 20 г.
  6. Щіпка меленої кориці
  7. Дві щіпки солі.
Приготування
  1. Банани очистіть і перетріть в пюре за допомогою блендера.
  2. З'єднайте разом вершки, яйця, цукор і сіль, збийте усе вінчиком до однорідності. 
  3. Поставте суміш на маленький вогонь і нагрівайте до загустіння, але не кип'ятіть.
  4. Додайте в отриману суміш бананове пюре, ванільний цукор і корицю.
  5. Перелийте все в металевий або пластковий контейнер і відправте в морозильну камеру (для заморозки можна використати також спецільні форми для морозива)
  6. Дістаньте контейнер з морозильної камери приблизно через годину і обережно перемішайте суміш ложкою, щоб не утоврювались кристалики. Повторіть процедуру ще три рази, після чого залиште морозиво в морозильній камері ще на 6-8 годин.
Як і з чим подавати?
Найкращмй варіант - подавати таке морозиво із шматочками бананів. Можна додати також шкоколадний топінг або будь-який сироп за смаком.                

Персикове морозиво
На 8 порцій цього приголомшливого персиково-молочного морозива вам знадобляться:
  • 450 г персиків, очищених від шкірки і кісточок
  • 50 г цукру
  • ½ чайної ложки кориці
  • дрібка морської солі
  • 350 г грецького йогурту
  • 100 г маскарпоне
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
Приготування:
Змішайте цукор, корицю і сіль, посип нарізані персики. Помістіть їх в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікайте від 15-25 хвилин до готовності. У великій мисці змішайте йогурт, маскарпоне і ванільний екстракт. Перелийте близько трьох чвертей суміші в ємність з носиком.
Додайте охолоджені персики до решти суміші йогурту в мисці. Використовуйте блендер, щоб перемолоти їх.
Вилийте 2 столові ложки суміші йогурту в кожну форму для морозива. Потім додайте 4 столові ложки суміші персика, потім 4 столові ложки суміші йогурту. Продовжуйте чергувати, поки форми не заповняться. Це нормально, якщо шари перемішуються.
Помістіть паличку в центр кожної форми і перенесіть її в морозильник. Заморожуйте мінімум 2 години, перед тим як насолоджуватися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий