ЯКИЙ ДЕСЕРТ НАЙСМАЧНІШИЙ УЛІТКУ?»
1 Загадки
Мені мама з магазину
Принесла в обгорці зиму
Я її за мить зігрів
Як? Та дуже просто - з їв ( Морозиво)
Влітку дітям насолода
Та зимова прохолода
Влітку радо ми їмо
Найсмачніше... (ескімо)
2 Вірш " Морозиво"
Запам ятайте більше слів -ознак.
У вафельну хатинку
Вселилась смакота
Духмяна і солодка
Холодна і густа
Із маком і горіхами,
Залита в шоколад.
А зверху ,наче квіточка,
Сміється мармелад
Куснешь- і губи холодом
Неначе обпече
Малинове, ожинове
Морозиво смачне
3 Створення " асоціативного куща" Морозиво"з слів-
прикметників
Морозиво (яке?)- солодке, смачне,холодне,шоколадне,ванільне,вершкове,корисне та ін.
4 Вправа на рифмування рядків загадки
Солоденьке, як...(медок)
Холоденьке як...( льодок)
Наша мама з...( магазину
Принесла в обгорці...( зиму)
( Морозиво)
5 Цікаві факти про морозиво
Морозиво почали їсти 5 тисяч років тому
В Амереці перша реклама морзива з явилася в 1774 році
Найдорожче морозиво в світі коштує 1000 доларів. Воно прикрашено тонкою золотою фольгою
Учені довели,що морозиво поліпшує настрій
Найбільше морозиво в світі створили кітайці у формі торта
завдовжки 5 метрів і завширшки 3 метра. Воно потрапило до Книги рекордів Гіннеса
6Творча робота
Малюємо морозиво
7 Готуємо морозиво
7 Готуємо морозиво
Бананове морозиво: смачний десерт для дітей
- Вершки 20% - 800 мл.
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 200 г.
- Банани - 3-4 шт.
- Ванільний цукор - 20 г.
- Щіпка меленої кориці
- Дві щіпки солі.
Приготування
- Банани очистіть і перетріть в пюре за допомогою блендера.
- З'єднайте разом вершки, яйця, цукор і сіль, збийте усе вінчиком до однорідності.
- Поставте суміш на маленький вогонь і нагрівайте до загустіння, але не кип'ятіть.
- Додайте в отриману суміш бананове пюре, ванільний цукор і корицю.
- Перелийте все в металевий або пластковий контейнер і відправте в морозильну камеру (для заморозки можна використати також спецільні форми для морозива)
- Дістаньте контейнер з морозильної камери приблизно через годину і обережно перемішайте суміш ложкою, щоб не утоврювались кристалики. Повторіть процедуру ще три рази, після чого залиште морозиво в морозильній камері ще на 6-8 годин.
Як і з чим подавати?
Найкращмй варіант - подавати таке морозиво із шматочками бананів. Можна додати також шкоколадний топінг або будь-який сироп за смаком. Персикове морозиво
На 8 порцій цього приголомшливого персиково-молочного морозива вам знадобляться:
- 450 г персиків, очищених від шкірки і кісточок
- 50 г цукру
- ½ чайної ложки кориці
- дрібка морської солі
- 350 г грецького йогурту
- 100 г маскарпоне
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
Приготування:
Змішайте цукор, корицю і сіль, посип нарізані персики. Помістіть їх в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікайте від 15-25 хвилин до готовності. У великій мисці змішайте йогурт, маскарпоне і ванільний екстракт. Перелийте близько трьох чвертей суміші в ємність з носиком.
Додайте охолоджені персики до решти суміші йогурту в мисці. Використовуйте блендер, щоб перемолоти їх.
Вилийте 2 столові ложки суміші йогурту в кожну форму для морозива. Потім додайте 4 столові ложки суміші персика, потім 4 столові ложки суміші йогурту. Продовжуйте чергувати, поки форми не заповняться. Це нормально, якщо шари перемішуються.
Помістіть паличку в центр кожної форми і перенесіть її в морозильник. Заморожуйте мінімум 2 години, перед тим як насолоджуватися.
Комментариев нет:
Отправить комментарий